Ongeveer zes keer per jaar zijn er in Tiny Showroom exposities te zien van verschillende makers, kunstenaars, ontwerpers, fotografen... Steeds wordt het kleine interieur van de 'Tiny' anders ingevuld, elke expositie is weer een andere beleving.

Hieronder vind je de expositieagenda - die in de loop van de tijd ook een archief wordt van wat te zien was in Tiny Showroom. 

 

Blijf op de hoogte van nieuwe expo's en geef je op voor de nieuwsbrief via info@tinyshowroom.nl 

Wil je in de Tiny Showroom exposeren en heb je daar een vraag over, gebruik dan ook het genoemde e-mailadres.

Agenda 2022/2023

Expositie TROEP van Mariëtte Wijne

Van tiny stukjes plastic, steen, glas en ander afval maakt schrijver-illustrator Mariëtte Wijne kleine, kortstondige stillevens en sculpturen. Wijne begon met jutten op een Grieks eiland, maar sprokkelt net zo lief in de stad. Voor TROEP ging ze door de straten van Tuttifruttidorp. Benieuwd naar wat ze gevonden heeft? Kom maar kijken naar de expositie in Tiny Showroom. Daarna gaat TROEP netjes in de prullenbak. 

 

Expositie TROEP van Mariëtte Wijne. Van 8 tot 16 oktober. Zaterdag en Zondag van 14u tot 16u. Maandag t/m vrijdag op afspraak: 06 81 91 72 18 

Soembawastraat, Amsterdam, juni 2022

Votsalakia, Samos, april 2022

Voorstelling 'Geld en Genoeg' Dette Glashouwer

Dat Dette Glashouwer bij Tiny Showroom komt spelen vinden we weer zo’n bijzonder hoogte punt. Met de vragen ‘Wat is geld’ en ‘Kan het ook anders’ reisde ze de wereld over. Ze trok van Istanbul tot Stavanger, van verschillende Amerikaanse universiteiten tot de sloppenwijken in Kenia. En nu doet ze dus Tiny Showroom aan!

In de voorstelling ‘Geld en Genoeg’ vertelt ze losjes maar precies over de geschiedenis en de betekenis van geld. Je denkt misschien: ‘Het gaat elke dag door mijn hand dus ik weet er alles van!’. Geloof het, Dette zet je aan het denken! De regie van deze voorstelling was in handen van Dirk Groeneveld.

Ze speelt op de stoep voor Tiny Showroom. Er zijn stoelen maar je neem je eigen klapstoel mee als je wilt. Toegang is gratis maar Dette gaat na afloop met de pet rond, vergeet haar niet!

 

Zondag 25 september. Aanvang 16:00 uur. Bij slecht weer speelt Dette binnen, in het huis achter Tiny Showroom.

Expositie 'Postuum Teus Rietveld'

Een buurvrouw klopte aan de deur van Tiny Showroom. Onder haar arm hield ze een dik schetsboek: de tekeningen van Teus Rietveld (1945). Wilden we het werk wellicht exposeren? De buurvrouw vertelde dat Teus ervan droomde om zijn tekeningen op ansichtkaarten te zien verschijnen. Het kwam er niet van, Epilepsie werd hem in 2019 fataal.

Wij van Tiny Showroom wisten wat ons te doen stond: de tekeningen op kaarten uitgeven. Koopt u ook zo’n setje om rond te sturen en Teus zijn droom te verwezenlijken? 

We kozen er voor het schetsboek in zijn geheel te exposeren. Ga er rustig voor zitten en laat je meevoeren in een wereld die zich pagina na pagina ontvouwt.

 

ps. Kun je niet naar de expo komen maar wil je wel een setje kaarten kopen, stuur dan een e-mail naar info@tinyshowroom.nl.

 

17 t/m 25 september. Zaterdag en zondag van 14u tot 16u.

Maandag t/m vrijdag op afspraak: 06 81 91 72 18

ijklei, Willemijn van Manen. 29 mei t/m 19 juni 2022

Keramiste Willemijn van Manen woont vlakbij het W.H. Vliegenbos. De klei die ze daar vindt  -  feitelijk oer-ij-klei - bewerkt ze tot een fijne, werkbare substantie. Deze klei bevat veel ijzer dat tijdens het bakken op hoge temperaturen rood wordt. Door de ijklei te mengen met andere soorten tovert ze als een volleerde alchemist een kleurpallet te voorschijn met schakeringen die lopen van rood-bruin (veel ijklei) tot licht crème (weinig ijklei). Het sobere handschrift van haar draaiwerk laat deze natuur-kleuren prachtig tot hun recht komen.

Onze grond is zo rijk, het werk van Willemijn laat dat zien, daar mogen wij hier in Amsterdam Noord echt trots op zijn! 

Zie voor meer informatie de website: ijklei

 

zaterdag en zondag van 13:00 uur tot 17:00 uur

maandag t/m vrijdag is Tiny Showroom open op afspraak. Een afspraak kun je telefonisch maken: 06 81 91 72 18.

De opening is zondag 29 mei om 15:00 uur. Welkom, Willemijn van Manen vertelt dan graag over haar werkwijze!

'Johan Cruijff ', Eliane Gerrits. 29 april t/m 8 mei 2022

Eliane Gerrits tekent al haar hele leven. Ze maakt vrij werk en werk in opdracht zoals kinderboeken en illustraties voor tijdschriften waaronder Elsevier. Recent tekende ze een serie portretten van Johan Cruijff, door zijn leven heen - jong en oud. Die tekeningen liet Eliane ook op stof drukken en daar maakte Piffin Duvekot een jurk van. En zo ontstond de Cruijffjurk die ook op de expositie te zien is.

Op vrijdag 29 april tekent Eliane Gerrits de stervoetballer live op de muren van de Tiny Showroom, vanaf 16:00 uur: 'Als je het ziet, dan begrijp je het!' 

Zie meer werk op: www.elianegerrits.nl

zaterdag en zondag van 14:00 uur tot 17:00 uur

maandag t/m vrijdag is Tiny Showroom open op afspraak. Een afspraak kun je telefonisch maken: 06 81 91 72 18.

De opening is vrijdag 29 april om 16:00 uur. Eliane Gerrits tekent dan live. 

'Sprookjesberaad', Yvon Trossèl. 26 februari t/m 13 maart 2022.

Yvon Trossèl (1962) is glasblazer en kunstenaar. ‘Glas is gestold licht’ zegt Yvon die nu ook fonkelende figuren van de mooiste kralen uit de wereld maakt. Door het aquarel-achtige handschrift lijken ze uit een sprookjesboek weggewandeld. Het werk van Yvon doet dan ook een beroep op sprookjes die we al eeuwen aan elkaar vertellen en die daardoor een deel van ons gezamenlijk onderbewustzijn zijn. 

In de expositie ‘Sprookjesberaad’ kwamen muis-grote figuren in het geheim in Tuttifruttidorp samen om over de toestand van de wereld te vergaderen - denk aan een sprookjesachtige G7-top. Op de vergaderagenda van het beraad stonden o.a.: ’Nieuwe waterglazen voor onze serieuze wereldleiders’ - die Yvon Trossèl natuurlijk zelf blies. 

In het volledig verduisterde interieur van Tiny Showroom moesten de bezoekers met een zaklamp zelf de fantastische figuren ontdekken wat van de expositie een spannend avontuur maakte. Hieronder enkele foto's van de expositie.

Meer informatie over Yvon Trossèl op de website: www.occhi.nl