Tiny Radio wordt gemaakt in Tiny Showroom. Tiny Showroom staat in Tuttifruttidorp (TFD) in Amsterdam Noord. Interviewer Simon de Boer vraagt zijn gasten het hemd van het lijf. Die gasten zijn bijvoorbeeld inwoners van Tuttifruttidorp of mensen die speciale dingen doen voor of in Noord en natuurlijk kunstenaars of ontwerpers die in de Tiny Showroom exposeren en die best eens van de andere kant van het IJ kunnen komen. Kortom: de verschillende werelden van al deze gasten zijn in Tiny Radio voor even het middelpunt van de belangstelling.

Hieronder de afleveringen, die je kunt luisteren wanneer het jou uitkomt. Veel luisterplezier!

Mis geen enkele aflevering en geef je op voor de nieuwsbrief door een e-mail te sturen naar info@tinyshowroom.nl met onderwerp 'Nieuwsbrief'.

Aflevering# 12

Helen is vrijwilliger bij de TFD buurttuin. Urenlang plukt ze onkruid weg. Maar als het werk gedaan is maakt ze, gewoon met haar mobiel, foto’s van de bloemen. Met de lens duikt ze diep in de structuren van al het groen en laat ons zo het wezen van de planten zien. ‘Ik fotografeer mijn eigen verwondering,’ zegt ze zelf! Op 25 februari opent haar expositie FOTOTUIN, niet in de Tiny Showroom maar op locatie: de buurtuin!

Tiny Radio Helen Fototuin
Audio – 7,6 MB 68 downloads

Aflevering# 11

Van tiny stukjes plastic, steen, glas en ander afval maakt schrijver-illustrator Mariëtte Wijne kleine, kortstondige stillevens en sculpturen. Wijne begon met jutten op een Grieks eiland, maar sprokkelt net zo lief in de stad. Voor TROEP ging ze door de straten van Tuttifruttidorp maar daar bleek het veel te netjes...

Tiny Radio Mariette Wijne
Audio – 9,0 MB 101 downloads

Aflevering#10

A.s. zondag  25 september (om 16u) speelt Dette Glashouwer de voorstelling ‘Geld en Genoeg’ die gaat over de betekenis en geschiedenis van geld. Op 2 november komt ze terug met een voorstelling over de dood. Geld en Dood, grote thema's in ieders leven.

Ze speelt op de stoep voor de Tiny Showroom. Er zijn stoelen genoeg maar je mag ook je eigen klapstoel meenemen. Toegang is gratis maar Dette gaat na afloop met de pet rond, vergeet haar niet! Bij slecht weer vindt de voortelling binnen plaats, in het huis achter Tiny Showroom.

Tiny Radio 10 Dette Glashouwer
Audio – 8,1 MB 81 downloads

Aflevering#9

Heb je een tuin, wil je af van die tegels of toch liever (gedeeltelijk) weer wat groener: vrijdag 23 september vindt de 'Tuttifrutti Tuinactie' plaats! Verschillende organisaties slaan hun handen ineen - en uit de mouwen - om jou te helpen om je tuin en de buurt nog groener te maken. Heb je na het luisteren van deze aflevering nog vragen, stel ze via e-mail aan Kiki Dinkgreve: k.dinkgreve@eigenhaard.nl

Tuttifrutti Tuinactie. Vrijdag 23 september. Vanaf 10u bij Mandarijnenstraat 66. Tot 16u. 

Tuttifrutti Tuinactie
Audio – 12,3 MB 109 downloads

Aflevering#8

Willemijn van Manen maakt aardewerk van klei uit Amsterdam Noord: ijklei. Deze klei, die tijdens het bakken rood wordt, mengt ze met witte klei waardoor er een palet met verschillende kleuren ontstaat. Maar soms, tijdens het draaien of bakken, gaat er ook wel eens wat mis....

ijklei - Willemijn van Manen. Tiny Showroom t/m 19 juni. Zie hier de ijklei website

T Rijklei Willemijnvan Manen
Audio – 12,2 MB 123 downloads

Aflevering#7

Kaashuis de Reuver op de Zonneplein stopt er nu echt mee, 25 juni is de allerlaatste dag! Maar Wim - en Tonni en Louise natuurlijk - zullen zich zeker niet vervelen want er komt een vakantie aan, hun wat verwaarloosde tuin wacht op onderhoud en er is een bruiloft op komst. Toch zullen ze de klanten zeker missen, na al die jaren waarin ze nieuwe generaties zagen opgroeien en de buurt stilaan veranderde.

Kaashuis de Reuver

T Rde Reuver MP 3
Audio – 6,8 MB 250 downloads

Aflevering#6

Lien Bos is gangmaker bij Liefenleedstraat. Heeft iemand wegens lief of leed in de buurt een bloemetje verdiend dan kun je dat aan Lien doorgeven en zij koopt en bezorgt dan een ruiker. Ze komen ook in de buurt op bezoek, met een koffiewagen, voor een praatje! Op 14 juni in de Dadelstraat en op 28 juni in de Rozijnenstraat. Van 13:30 - 15:30 uur. Mis ze niet!

Lien: 06 135 074 92  Zie meer op liefenleedstraat.nl

TR Lief Leedstraat Mp 4
Audio – 12,4 MB 116 downloads

Aflevering#5

Eliane Gerrits tekent al haar hele leven. Nu exposeert ze haar portreten van Johan Cruijff die ze live op de muren van Tiny Showroom tekende. Eliane klinkt een schor omdat ze een beetje verkouden is. Of was ze toch naar een voetbalwedstrijd? 

Johan Cruijff door Eliane Gerrits is te in Tiny Showroom van 29 april t/m 8 mei

Tiny Radio Eliane Gerrits
MP4 bestand – 6,5 MB 2189 downloads

Aflevering#4

Yvon Trossèl is glasblazer en kunstenaar en laat zich inspireren door sprookjes: 'Als de wereld door een moeilijke fase gaat komen mijn sprookjesfiguren samen en houden een beraad. Het zijn lakeien die de mensen graag een handje helpen om het wonder in alles te blijven zien.'

'Sprookjesberaad' is te zien in Tiny Showroom van 26 februari t/m 13 maart

Aflevering #3

Anna Schwartz is verpleegkundige maar zet zich ook in voor het behoud van de stadsnatuur in Noord  - en de rest van de wereld. Ze nam het initiatief voor de 'Groene Revolutie', een stads-brede demonstratie die zaterdag 12 februari plaats heeft op de Dam. Voor en door bewoners, doe je mee? 

groenerevolutieamsterdam.nl

Aflevering #2

Marja verdreef de geur van hondenpoep uit het plantsoen aan de Rozijnenstraat waar ze woont en begon een buurttuin waar het zomers heerlijk naar bloemen ruikt. Een interview van Simon de Boer met buurvrouw Marja, de vrouw met groene vingers!

De buurtuin ligt aan de Rozijnenstraat in TFD

Aflevering #1

Ontwerper Simon de Boer woont in Tuttifruttidorp (TFD). In de voortuin van zijn huis aan de Mandarijnenstraat bouwde hij Tiny Showroom 'Het Stedelijk van Tuttifruttidorp'. Een interview van Simon de Boer met - het moet niet gekker worden - Simon de Boer.

Tiny Showroom staat aan de Mandarijnenstraat 78 in TFD